Link Building Uitbesteden: De Definitieve Gids

admin
juni 21, 2019

Laat ons beginnen bij het begin

KDigitale marketing is volop in ontwikkeling. Het is nu heel gewoon dat bedrijven, waarvan sommige nooit eerder online aanwezig waren, zich haasten om de toppositie op het internet. 

Volgens onderzoek van Hubspot investeert ongeveer 64% van de bedrijven actief in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Digitale marketing is nu een noodzaak, en daarmee komt de noodzaak om te leren hoe u uw pagina’s bovenaan de zoekmachines kunt plaatsen. 


Linkbuilding uitbesteden

Om concurrerend te zijn, moeten bedrijven nu SEO begrijpen, en hoe het hun digitale marketing praktijken kan revolutioneren. Nog belangrijker is het leren over linkbuilding om de zichtbaarheid te verbeteren en hun rendement te verhogen. Een link building gids kan in staat zijn om u te helpen begrijpen hoe belangrijk het is.

We benadrukken link building voor een goede reden; het is een onmisbaar onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Om uw weg naar de top van de zoekmachine resultaten, om op lange termijn groei na te streven voor uw bedrijf, en om de concurrentie voor te zijn – hoe eerder u link building technieken implementeert, hoe beter.

In dit artikel bespreken we de ins en outs van het uitbesteden van linkbuilding. We bekijken de definitie, de voordelen en de beste praktijken. We zullen ook ideeën met u delen over hoe u een goed linkbuildingbureau voor uw behoeften kunt vinden. 

Dus, laten we er eens induiken!

AWat is Link Building?

Link building is het proces van het creëren van hyperlinks van de ene website naar de andere. Een hyperlink, ook bekend als een backlink of gewoon een link, stelt gebruikers in staat om te navigeren door pagina’s op het internet. Bijvoorbeeld, u zou deze blog post van de LinkDoctor’s website kunnen lezen en een link vinden die u naar andere nuttige bronnen leidt.

Hier is een voorbeeld van de klikbare tekst in een link die u naar een andere pagina leidt:

Een ander belangrijk aspect van links is hoe ze zoekmachines helpen door verschillende websites te kruipen: backlinks zijn essentieel voor het bepalen van waar u zult verschijnen op de resultaten pagina. Hoewel links niet de enige bepalende factor zijn voor uw positie, behoren ze wel tot de belangrijkste bijdragers aan uw prestaties.

Het is om deze reden dat de meeste bedrijven gebruik maken van de diensten van een link builder. Dit kan door middel van een in-house werknemer of, als uw personeel niet beschikt over de expertise die nodig is om uw positie op de zoekmachine resultaten pagina’s (SERP’s) te verbeteren, uitbesteden aan een bureau.


Wat maakt een goede link?

Voordat we ingaan op andere aspecten van effectieve uitbestede linkbuilding, gaan we eerst na wat een goede link maakt. Als je deze factoren begrijpt voordat je je linkbuildingproject uitbesteedt, kun je je verwachtingen beter inschatten.  


De autoriteit van de website 

De autoriteit van een website bepaalt waar je op de SERP’s verschijnt. Als je bijvoorbeeld een SEO-website bent, kan het krijgen van een backlink van een website als Ahrefs betekenen dat je beter scoort in de zoekmachines. 


Hoewel het opbouwen van een merk tot dit niveau tijdrovend is, is het de moeite waard. Met consistentie, kunt u een merk creëren dat eindelijk wordt opgemerkt en uiteindelijk verwijzend verkeer van autoriteit sites krijgt.


De autoriteit van de pagina

Als we het hebben over de autoriteit van een pagina, hecht Google veel waarde aan de links die afkomstig zijn van pagina’s met een grotere relevantie. Google kijkt niet naar het aantal sites dat naar u teruglinkt, maar eerder naar de waarde van uw pagina vanuit het perspectief van een bezoeker. 


Als u bijvoorbeeld een link heeft in een gedetailleerde gids die op de eerste positie van de SERPs verschijnt, ziet Google dit als een indicatie dat u kwaliteitsinhoud biedt. De zoekmachines zullen uw inspanningen dan ook belonen met goede rankings. 


Redactionele links

Redactionele links zijn de links die u krijgt wanneer een andere website uw inhoud geschikt vindt om naar te linken. Maar als een pagina links krijgt om andere redenen dan waardevolle inhoud, zal Google deze links niet als goed beschouwen en ze misschien niet gebruiken om u te ranken. Google heeft een manier om niet-redactionele links te identificeren. Ze beschouwen de links als een schending van de richtlijnen van Google en zullen ze, zodra ontdekt, markeren.


De positie op een pagina

De positie van je link bepaalt ook de waargenomen waarde. Indien geplaatst in de bio of in de footer, zal Google de link niet goed genoeg vinden voor gebruikers. Maar een link geplaatst binnen uw inhoud zal door zoekmachines als nuttig worden beschouwd.


Relevantie

De relevantie van uw site is belangrijk. U kunt bijvoorbeeld geen autodealersite zijn met backlinks van een online kookwebsite – uw inhoud zou niet relevant zijn voor de mensen die de gelinkte pagina bezoeken. Om er zeker van te zijn dat je bruikbare links hebt, moet je ze halen van sites met inhoud die gerelateerd is aan wat je doet.


Bloggen met gasten

Volgens een onderzoek van LinkDoctor.io, is gast bloggen de tweede meest gebruikte methode voor link building en een top manier om snel autoriteit op te bouwen voor uw site. 


Link Building uitbesteden

Maar vaak kan gastbloggen spammy worden. Dit is vooral het geval wanneer u dezelfde ankerteksten gebruikt voor al uw links. Spammy gastberichten kunnen ook het gevolg zijn van het plaatsen van links naar websites met een andere niche dan de jouwe. Om goede links te krijgen van gastberichten, moet je de relevantie van de website in gedachten houden. Je moet ook white hat SEO overwegen om echte links te krijgen die je bevoordelen in zoekmachines.

Ankertekst

Ankerteksten zijn de klikbare termen op uw links. Bijvoorbeeld, een autodealer site zou de klikbare tekst “de beste autodealer” kunnen gebruiken om bezoekers naar hun site te leiden. Als Google een website met relateerbare ankerteksten zou crawlen, zouden ze dit als een goede link beoordelen en de pagina hiervoor rangschikken. 

Maar wat als je de ankertekst “twee maanden gratis lidmaatschap van een sportschool” zou gebruiken in het bovenstaande voorbeeld? Nou, als je het goed hebt geraden, kan dit je straffen en een lage positie in de zoekresultaten opleveren. Goede links hebben relevante ankerteksten die bezoekers naar gerelateerde inhoud leiden.

Maar omdat het bij linkbuilding vooral gaat om het verbeteren van organische resultaten, geven de meeste bedrijven de voorkeur aan dofollow links. Dofollow links (zonder de rel=”nofollow” tag) staan zoekrobots toe de link te crawlen en worden gerangschikt door zoekmachines.  


Link Co-occurrence

ODit zijn de teksten die rond uw hyperlink verschijnen. Bijvoorbeeld, het trefwoord “keto dieet” dat leest “10-daagse keto dieet plan” heeft de vetgedrukte woorden als zijn co-occurrences. Het doel van link co-occurrences is om Google te helpen beter te begrijpen waar uw pagina over gaat. Als de co-occurrence overeenkomt met uw inhoud, geeft het aan dat u goede links heeft.

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination. At the end of the day, going forward, a new normal that has evolved from generation X is on the runway heading towards a streamlined cloud solution. User generated content in real-time will have multiple touchpoints for offshoring.

  • Wanneer moet u uw Link Building diensten uitbesteden? Uit wat we hebben besproken over goede links, is het goed om te concluderen dat linkbuilding veel werk is. Zoals de meeste experts zullen beamen, is linkbuilding een van de meest gedetailleerde SEO strategieën die u ooit zult ondernemen.
  • Om deze reden is het zinvol om diensten uit te besteden van een geloofwaardige link building reseller. De beste optie zou zijn via een bureau met expertise in linkbuilding in verschillende niches.
  • Dus, wanneer moet je als ondernemer je linkbuildingproject uitbesteden? Als je kwalitatieve backlinks wilt krijgen van relevante websites.

Door samen te werken met een linkbuilding bureau is het slechts een kwestie van tijd voordat je links krijgt die moeilijk zelf te bereiken zijn.

Tom Cosyns


Een agentschap dat zich richt op het bouwen van links heeft al een plan over hoe het te doen. Ze hebben een lijst van websites die ze kunnen bereiken voor links in minder dan 24 uur. Outsource link-building bureaus hebben ook relaties opgebouwd in verschillende niches. Dus, terwijl uw in-house team er 2-4 maanden over kan doen om links te plaatsen, zal een expert er minder tijd voor nodig hebben.

Als u 30 linkplaatsingen in een maand wilt krijgen, kan een link-building bedrijf dit doel bereiken- wat zich vertaalt in een snellere manier om uw online zichtbaarheid te verbeteren. 

Als je bijvoorbeeld van plan bent om over twee maanden een product te lanceren, kan uitbesteding je helpen om te verschijnen waar je wilt zijn in zoekmachines voor de grote aankondiging. 

Er komt heel wat kijken bij het inhuren van in-house link building experts. Ten eerste is er de kostprijs. Als we afgaan op wat er al op het internet te vinden is, zou het minimaal $60K per jaar kunnen kosten. Aan de hogere kant, kunnen de prijzen oplopen tot $100.000 per jaar.

Voor een bedrijf dat net begint of graag wat geld wil besparen, is dat een behoorlijke uitgave. Als u bedenkt dat de meeste bedrijven een budget hebben van minder dan $1000 per maand voor linkbuilding, is een intern team misschien geen haalbare optie.

Daar komt nog bij dat het team artikelen nodig heeft voor gastberichten. Dit betekent dat de kosten nog hoger kunnen oplopen. En ook noemenswaardig zijn de kosten van link-building software zoals Ahrefs, SEMrush, en vele anderen die nodig zijn voor analyse. Nou, als je op een krap budget zit, gaat dit niet werken. 

Maar als je de dienst uitbesteedt, kan een bureau de meeste van deze taken efficiënter uitvoeren; dus kosteneffectief. Dus, zo niet de helft, dan bespaart u toch veel meer dan wanneer u intern inhuurt. 

En het uitbestedingsbureau houdt uw links in de gaten. Bijvoorbeeld, hier bij LinkDoctor, zorgen wij ervoor dat uw links altijd op hun plaats staan en staan uitwisselingen toe wanneer dat nodig is. Wij besparen u de tijd en kosten van het opvolgen van de status en het onderhoud van uw links. 

Wanneer u uw Link Building Processen wilt verbeteren

Misschien heeft u al gehoord van een blogger outreach service of misschien heeft u zelfs geprobeerd het zelf te doen. Maar als je niet genoeg kennis hebt over hoe dit werkt, kan het zijn dat je achterloopt op de meeste van je activiteiten. 

Bijvoorbeeld, als u een e-commerce winkel runt, is e-commerce linkbuilding niet eenvoudig. Het kan zijn dat u niet in staat bent om een link naar uw website te plaatsen zonder er te promotioneel uit te zien. Als u niet voorzichtig bent, kunt u worden gemarkeerd of geschorst door zoekmachines. 

Maar een agentschap kan het werk doen en toch de links er natuurlijk uit laten zien. En agentschappen hebben de ervaring om links te maken die vriendelijk zijn voor crawlers. Ze hebben ook superieure strategieën voor het verkrijgen van links naar pagina’s die moeilijk te linken zijn. 

Als groeiend bedrijf zijn er die sites die u voor ogen hebt voor uw links. Dit kunnen top-level sites zijn met de mogelijkheid om het waardevolle verkeer binnen te brengen dat u nodig heeft voor goede zaken.  

Maar vaak is het niet eenvoudig om in contact te komen met hun digitale marketing teams. Dit is vooral zo voor een in-house link builder met weinig connecties in de markt. Gewoonlijk kan het maanden en veel follow-ups duren voordat u een antwoord krijgt. 

Maar als u de taak zou uitbesteden aan een ervaren agentschap, kan het een stuk sneller gaan. Een agentschap heeft relaties opgebouwd en een reputatie die kansen biedt en snelle antwoorden oplevert. Ze hebben ook tools en een bewezen strategie die hen helpt meer deals te sluiten.